Руски дипломата: Ако Украјина не жели транзит гаса, Русија може и без ње

© Sputnik / СтрингерГасно чвориште у Украјини
Гасно чвориште у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Ако Украјина не жели транзит руског гаса, Русија ће се снаћи и без ње, али о томе још нема говора, изјавио је за Спутњик директор одељења за економску сарадњу руског Министарства спољних послова Дмитриј Биричевски.
„Моћи ћемо да испуњавамо све своје обавезе (о испорукама гаса у Европу), али то не значи да одустајемо од транзита кроз Украјину. Ако Украјина не жели да пропушта наш гас преко своје територије, у шта сумњам, онда вероватно можемо и без ње. Али, колико ја знам, о томе још нема говора“, рекао је дипломата.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је прошле недеље да је Русија спремна да врши транзит гаса преко Украјине после 2024. године, а да ће обим и временски оквириуговора зависити од потреба Европске уније.
Раније је директор „Гаспрома“ Алексеј Милер изјавио да је ова компанија спремна да настави транзит гаса кроз Украјину после 2024. године полазећи од економске изводљивости и техничког стања украјинског гасног транспортног система. Он је додао да „Гаспром“ сматра да је учешће немачких партнера у таквом послу потпуно оправдано.
Прочитајте још:
Шта чека Украјину после старта „Северног тока 2“
Завршено полагање цеви „Северног тока 2“ у Данској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала