Аплауз за Бјелогрлића и екипу: "Нечиста крв" премијерно у Београду /фото, видео/

© Лола ЂорђевићБеоградска премијера филма "Нечиста крв"
Београдска премијера филма Нечиста крв - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Филм „Нечиста крв – Грех предака“ редитеља Милутина Петровића премијерно је приказан вечерас у Комбанк дворани у Београду.
Београдској публици након две премијерне пројекције поклонила се филмска екипа предвођена редитељем Милутином Петровићем. Међу члановима екипе био је и тумач главне улоге Драган Бјелогрлић чије име од јуче пуни насловнице због инцидента са редитељем Предрагом Гагом Антонијевићем.
Публика је излазак филмске екипе дочекала аплаузом.
Поред Бјелогрлића у филму играју и Катарина Радивојевић, Анђела Јовановић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристоски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, Милица Гојковић, Ваја Дујовић и Никола Вујовић.
Радња филма „Нечиста крв - Грех предака” се дешава пре Софкиног рођења и прати причу о њеном деди Хаџи Трифуну, угледном српском трговцу, који покушава да очува мир са турским властима, али и одржи свој углед и утицај у Врању, важној турској варошици у близини границе са ослобођеном Србијом.
Док Трифун припрема два сина да га наследе на позицији вође међу српским народом, муке му стварају не само моћни турски бегови него и сама његова породица. Трифун доноси низ тешких одлука које ће касније утицати на његове потомке, јунаке из романа „Нечиста крв”.
Филм је рађен по сценарију Војислава Нановића, који је адаптирала Милена Марковић.
За сценографију је био задужен Миленко Јеремић, који је са својим тимом за потребе филма изградио реконструкцију Врања из 19. века, док је величанствене костиме епохе креирала костимографкиња Марина Меденица.
Филм је до сада већ награђен као најбољи филм по избору публике на 28. Европском филмском фестивалу Палић, као и прву награду на 45. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи, за сценаристу Војислава Нановића и аутора адаптације сценарија Милену Марковић.
Биоскопска дистрибуција у Србији и целој Европи почиње истовремено, 26. августа, и са великим ишчекивањем биоскопске публике отвара јесењу сезону биоскопа.
Овај филм од националног значала подржали су Филмски центар Србије, Министарство културе и информисања Републике Србије, МЕДИА фонд Креативне Европе и Делегација ЕУ у Србији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала