Вакцина, дистанца, алкохол, сапун: Америчка препорука за заштиту од урагана

© AP PhotoУраган
Ураган - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
У најновијем приручнику за понашање током олујне катастрофе амерички Центар за контролу болести (ЦДЦ) препоручио је грађанима вакцинацију и дистанцу као основне мере заштите.
ЦДЦ је саветовао грађанима да се "најпре вакцинишу" уколико се нађу на путу тропске олује "Хенри" .
Савети о неопходним припремама налазе се у упутству ,,Припреме за ураган или тропску олују", објављеном на порталу ЦДЦ-а.
,,Вакцинишите се против короне што је пре могуће. Вакцине против ковида штите вас од болести или тешких обољења насталих због вируса ковид 19, а вакцине могу да заштите људе око вас”, наводи се у упутству.
У даљим упутствима, поред општих смерница за заштиту од олује, ЦДЦ саветује и обавезно ношење маски и придржавање правила о социјалној дистанци.
,,Свакако следите препоруке о социјалном дистанцирању (најмање два метра растојања) и друге препоруке ЦДЦ-а како би заштитили себе и друге”, наводи се на веб страници.
У додатним саветима напомиње се да људи који напуштају своје домове услед бујица и катастрофалних поплава не забораве да спакују средства за дезинфекцију руку.
,,Припремите ,,прву помоћ” са личним стварима без којих не можете да функционишете у току ванредног стања. Укључити предмете који могу да вам помогну у зашити против ковида 19, попут средстава за дезинфекцију руку или бар течног сапуна, дезинфекцијских марамица и маски за лице које би требало да имају два или више слојева", објављено је у приручнику.
Прочитајте и:
Гром удара у Светски трговински центар у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Гром погодио Светски трговински центар у Њујорку /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала