Вулин и Шугајев о наставку сарадње у области безбедности

© Фото : Министарство одбранеАлександар Вулин и Дмитриј Шугајев
Александар Вулин и Дмитриј Шугајев - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин састао се у парку Патриот код Москве са директором руске Федералне службе за војно-техничку сарадњу генералом армије Дмитријем Шугајевим, са којим је разговарао о наставку сарадње две земље у области безбедности
Министар Вулин и генерал армије Шугајев нагласили су стратешко партнерство између две државе, које гаје традиционалне пријатељске и братске односе који су окренути ка будућности, а посебно су истакли међусобно поштовање које један према другом гаје председници Републике Србије и Руске Федерације Александар Вучић и Владимир Путин, саопштио је МУП.
Руска Федерација, како је истакао генерал армије Шугајев, нарочито поштује политику самосталности и независности коју води председник Србије Александар Вучић.
Шугајев је захвалио Вулину на досадашњој сарадњи и пројектима чија је реализација у току, а који су започети у време када је он био министар одбране Србије.
Вулин обишао припаднике ВС, учеснике Тенковског биатлона
Вулин је претходно присуствовао свечаном отварању Седмих међународних Армијских игара, које је отворио председник Руске Федерације Владимир Путин.
Он је том приликом на полигону Албино обишао чланове екипе Војске Србије учеснике трке „Тенковски биатлон“, која се одвија у оквиру Међународних армијских игара у Русији.
Вулин је припадницима Војске Србије пожелео успех на предстојећем такмичењу, истакавши да је уверен да ће дати све од себе да на достојан начин представе своју земљу, саопштио је МУП.
Министар Вулин, који је присуствовао свечаном отварању Армијских игара, обишао је и учеснике Фестивала националне културе из уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, као и штанд Србије у Дому дружбе, на коме је представљена Србија.
На Седмим међународним армијским играма учествује око 270 тимова из више од 40 земаља, међу којима су и тимови Војске Србије који ће се надметати у дисциплинама тенковски биатлон, снајперска граница, војни рели и чувар реда.
© Фото : Министарство одбранеВулин обишао припаднике ВС, учеснике Тенковског биатлона
Вулин обишао припаднике ВС, учеснике Тенковског биатлона - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Вулин обишао припаднике ВС, учеснике Тенковског биатлона
Такмичење на коме учествују војно-полицијске јединице "Чувар реда" ове године се, први пут, на иницијативу министра Александра Вулина, одржава у Србији на полигонима Берановац и Жича.
Армијске игре се и ове године одржавају у оквиру Међународног војно-техничког форума "Армија 2021", а под покровитељством Министарства одбране Руске Федерације и Рособоронекспорта.
Војно-технички форум је једна од водећих светских изложби наоружања и војне опреме и ове године ће око 1.400 руских и иностраних предузећа представити више од 28.000 различитих производа војне технике.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала