- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Боровчанин о Светском дану бокса: Увертира за СП у Београду

© Sputnik / Дејан СимићНенад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије и прослављени српски боксер
Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије и прослављени српски боксер - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Обележавање Светског дана бокса у Београду, уз час бокса који ће одржати чувени Рој Џонс јуниор, најбоља је најава Светског првенства у нашем главном граду, изјавио је председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин.
„Велики догађај је пред нама, како за српски бокс, тако и спорт уопште. Биће ово велика и спектакуларна најава догађаја који ће окупити крем светског бокса у нашој Арени, а то је Светско првенство које нам ево куца на врата. Остало је 60 дана до највеће смотре бокса на планети, а увертира томе је спектакл на Тргу у Београду, час бокса који ће одржати шампион и једно од највећих имена икада у овом спорту Рој Џонс Јуниор, док ће нас у под сводовима Арене поздравити Мајк Тајсон и Ивандер Холифилд“, изјавио је Боровчанин.
У самом финалном дану Светског првенства мечеве за злато најавиће легендарни Силвестер Сталоне, који је у филмском улогом у којој је тумачио боксера Рокија Балбоу постао и остао симбол истрајности, моћног ратника у рингу и вечитог протагонисту позитивних људских особина, оно што у сржи бокс и јесте, додао је Боровчанин.
„Велика је част и задовољство да наша земља позната по великим шампионима ринга, по том што смо били светска сила у овом спорту, сада поново живи пуним плућима када је бокс у питању, што смо домаћини историји и људима који носе префикс историја уз своје име јер су оставили дубок печат у боксу и његовој традицији“, закључио је Боровчанин.
У Београду борави и председник Светске боксерске федерације (АИБА) Умар Кремлев, који је данас заједно са Боровчанином тренирао на стадиону Рајко Митић.
Манифестација обележавања Светског дана бокса одржаће се у петак од 18 сати на Тргу републике у Београду.
Иначе, Рој Џонс јуниор био је гост Спутњика за који је причао о својој повезаности са Русијом, каријери, предстојећем Светском првенству...
Рој Џонс јуниор - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2021
Ексклузивно Рој Џонс Јуниор: Учили ме да је Русија непријатељ, а она ме воли више од икога! /видео/
Боксер Рој Џонс Јуниор са руским пасошем - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Србија – центар светског бокса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала