- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ привела припаднике криминалне шеме у области погребних услуга /видео/

© Фото : ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ-а током акције хапшења припадника терористичке групе ДАЕШ
Припадници ФСБ-а током акције хапшења припадника терористичке групе ДАЕШ  - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Припадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) привели су пет учесника криминалне шеме у области погребних услуга у Москви.
У саопштењу ФСБ-а се наводи да су у ово били умешани припадници Министарства унутрашњих послова.
Организатор је приведен на граници са Украјином приликом покушаја да се сакрије у тој земљи.
„ФСБ Русије за град Москву и Подмосковље заједно са припадницима Главне управе Министарства унутрашњих послова Русије за град Москву, сузбили су незакониту делатност групе лица која су организовала криминалну шему у области погребних услуга“, прецизира се у саопштењу.
Како наводи ФСБ, утврђено је да су припадници дежурних јединица одељења Министарства унутрашњих послова Русије за области Нагорни и Северно Измаилово у Москви дуго времена систематски примали велику новчану надокнаду од представника погребне агенције за обезбеђивање службених информација о позивима полицији у вези са смрћу грађана или знацима смртоносног исхода.
Ове информације су „предузетници искористили да одмах успоставе телефонски контакт са представницима покојника и у што краћем року стигну на адресу дежурног агента погребне компаније како би наметнули скупе сахране“, објашњава ФСБ.
Организатор криминалне шеме приведен је 20. августа ове године на граници Русије када је покушао да се сакрије од истраге у Украјини, наводи се у извештају.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала