- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Грађани Српске масовно изабрали руску вакцину“: Додик са творцем „Спутњика Ве“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаДиректор Научног истраживачког центра за микробиологију и епидеомиологију „Гамалеја“ Александар Гинцбург
Директор Научног истраживачког центра за микробиологију и епидеомиологију „Гамалеја“ Александар Гинцбург  - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Директор руског Центра „Гамалеја“ и творац вакцине „Спутњик Ве“ Александар Гинцбург борави у Бањалуци, где је разговарао са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.
Додик је после састанка подсетио да су се грађани Републике Српске масовно определили за руску вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
Српска је имала успешну сарадњу са компанијама и властима у Русији како би обезбедила довољне количине вакцине, истакао је Додик.
Гинцбург је навео да је са Додиком разговарао о могућностима пружања помоћи у сузбијању ширења делта соја вируса корона.
„Разговарали смо о заједничком раду на праћењу ситуације и развоју делта соја. Имамо подршку господина Додика, надамо се да ћемо даље радити заједно да спасимо и превентивно утичемо на народ Републике Српске и Русије“, казао је руски стручњак, пренео је портал РТРС.
Претходно је Гинцбург са делегацијом Научно-истраживачког центра „Гамалеја“ посетио бањалучки Медицински факултет на позив декана ове високошколске установе Ранка Шкрбића.
 Андрија Мандић и Милан Кнежевић са творцем руске вакцине Александром Гинцбургом - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2021
Творац руске вакцине код Кнежевића и Мандића: Спремни смо да Црној Гори испоручимо вакцине
Руска вакцина Спутњик лајт - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Творац руске вакцине: После "Фајзера" примите "Спутњик лајт"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала