- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Истраживање у Аргентини: Заштита од ковида након вакцинације „Спутњиком Ве“ после шест месеци расте

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЕпрувете са био-материјалом у лабораторији
Епрувете са био-материјалом у лабораторији - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Аргентински научници открили су да неутрализирајућа моћ антитела насталих након вакцинације вакцином „Спутњик Ве“ (Sputnik V) временом само расте, саопштило је Министарство науке, технологије и иновација ове латиноамеричке земље.
Истраживачи су анализирали број антитела и њихову способност да неутралишу вирус корона и његове варијанте на 1.800 узорака крви људи који су прележали ковид и који га нису прележали. Узорци су узимани 21, 42, 120 и 180 дана након вакцинације руским препаратом.
„Иако постоји забринутост широм света да се број антитела насталих након вакцинације с временом смањује, сада, први пут, аргентинско истраживање показује повећање њихове неутрализирајуће моћи против вируса корона у зависности од тога када је вакцина примљена“, саопштило је Министарство.
Како се додаје у саопштењу, истраживање потврђује растућу ефикасност антитела шест месеци након вакцинације „Спутњиком Ве“.
Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа 2020. године потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је регистрована у 70 земаља са укупном популацијом већом од 3,2 милијарде. Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Корона вирус вакцина - Sputnik Србија
„Спутњик Ве“

Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала