- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Нема му равног у свету: Русија модернизовала радар „Дон-2Н“

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаВишенаменски радар (МРЛС) "ДОН-2Н"
Вишенаменски радар (МРЛС) ДОН-2Н - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Русија је модернизовала радарску станицу „Дон-2Н“ којој нема равне у свету, изјавио је генерални директор концерна „РТИ системи“ Јуриј Аношко на форуму „Армија 2021“.
„Недавно смо завршили модернизацију те станице, сада пролази тестирања. Као резултат тих радова измењене су функционалне могућности 'Дон-2Н'“, рекао је Аношко у интервјуу за Спутњик.
С тим у вези, додао је да станица „није променила само своје квантитативне карактеристике, већ и квалитативне“.
„Дон-2Н“ се налази у Подмосковљу. Део је система за упозоравање о ракетном нападу и пружа информације противракетној одбрани (ПРО) Москве.
Изградња станице започета је 1978. године, а 1989. године ушла је у састав наоружања. Станица је пуштена је у рад 1991. године и од тада дежура непрекидно.
Радарска станица може да открије мале бојеве главе балистичких ракета на великим раздаљинама, одреди њихову путању, да их прати са великом прецизношћу, да издваја бојеве главе у односу на читав систем средстава за избегавање ПРО и друго.
Према подацима руског Министарства одбране, „Дон-2Н“ је способан да детектује свемирске објекте малих димензија од свега пет ценитиметара на надморској висини до 1.000 километара.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала