- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Новитети на изложби авијације: Од компактних извиђачких до тешких ударних дронова

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПрви лет дрона "Алтиус-У"
Први лет дрона Алтиус-У - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Један од најперспективнијих праваца развоја Оружаних снага Русије су беспилотне летелице – од најмањих, извиђачких до тешких ударних дронова. Руска компанија „Еникс“ је на форуму „Армија 2021“ представила руководству руског Министарства одбране велики број својих новитета из те области, преноси телевизија „Звезда“.
На форуму је, између осталог, представљен систем за даљинско посматрање „Веер“, предвиђен за 24-часовно ваздушно извиђање у градским срединама. Како је прецизирано, у току су фабричка тестирања система. Са испорукама би требало да се почне крајем 2021. године.
Компанија је такође представила новитет породице „Елерон“ – беспилотну летелицу „Елерон 7“. Систем је намењен за 24-часовно ваздушно извиђање у видљивом и инфрацрвеном опсегу и обезбеђује визуелно претраживање и праћење извиђачких објеката у режиму реалног времена. Систем омогућава да се одреди њихова тачна локација са приказивањем координата објеката на контролној табли на земљи уз помоћ система Глонас/ГПС.
Поред тога, на штанду компаније приказана је модернизована авијациона платформа Е08 са турбореактивним моторима руске производње, што је омогућило да се повећа брзина и трајање лета науштрб смањења тежине летелице. Платформа може да имитира мете које изводе маневре, навођене авијационе бомбе, крстареће ракете, а такође делимично авионе и хеликоптере. Беспилотна летелица може да изводи различите маневре.
Како је саопштио заменик министра одбране Алексеј Криворучко, Министарство одбране Русије ће већ ове јесени добити прве тешке ударне дронове „Алтиус“.
Према његовим речима, Оружаним снагама се већ испоручују и војска користи друге ударне беспилотне летелице „Форпост“ и „Иноходец“.
Криворучко је додао да ће војска 2023. године добити прве ударне дронове „Иноходец РУ“.
Дрон Орион - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2021
Ударни руски дронови „Орион“ и „Сиријус“ модернизовани да боље штите
Вишенаменски ловац МиГ-35 - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2021
„МиГ“ прави нови „невидљиви“ палубни ловац пете генерације
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала