- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шеф „ОМВ“: Русија и Немачка треба да закључе енергетски савез

© Sputnik / Iliya PitalevГас
Гас - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Пратите нас
Председник Немачко-руске привредне коморе и шеф аустријске компаније „ОМВ“ Рајнер Зеле предложио је Берлину да склопи савез за водоник са Москвом, пише „Франкфуртер алгемајне цајтунг“.
Зеле подсећа да је Европи неопходна поуздано снабдевање енергијом које ће јој осигурати економски напредак. Према његовим речима, Русија може помоћи земљама тог континента не само са испорукама гаса, него и са производњом еколошки прихватљивих врста енергије.

„Ако желимо да и у будућности имамо поуздано снабдевање енергијом из обновљивих извора онда нећемо моћи без водоника који се добија из природног гаса са складиштењем угљен-диоксида који се издваја у том процесу“, рекао је он.

Зеле истиче да Европска унија не може себи да дозволи да одустане од таквог начина производње водоника, јер би то угрозило раст економије уније. Стога је предложио Берлину да склопи савез са Москвом у тој перспективној области.
„Ми имамо практично знање, а Русија налазишта гаса. Таква подела рада се већ добро показала у прошлости“, закључио је Зеле, истакавши да је привредна комора спремна да допринесе том послу и да је већ обавила припремне радове.
Раније је специјални представник председника Русије за питања одрживог развоја Анатолиј Чубајс рекао да Русија може задржати лидерство у испорукама енергената захваљујући водонику.
Мапа руских магистралних гасовода - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Кијев наставља борбу против „Северног тока 2“: Нови план – савезништво с Берлином и зелени водоник
Цеви гасовода Северни ток 2 у фабрици у Финској - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
Путинов представник: Русија ће задржати статус енергетске суперсиле
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала