- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Позивам пријатеље, Ердогана и Вучића

Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је, после састанка чланова Председништва са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, да Република Српска не прихвата наметнута решења и да се залаже за унутрашњи дијалог уз позивање пријатеља који имају ауторитет и да би у то укључио председника Србије Александра Вучића и Турске Ердогана.
Додик је истакао да више верује сарадњи са Ердоганом него, како је навео, неким пропалим настојањима да се наметну решења.
„Верујем, да је Турска била више укључена у причу о високом представнику, да се оваква лакрдија са именовањем не би десила“, истакао је Додик.
Он је додао да је уверен да Ердоган разуме ситуацију, јер се, како каже, показао као човек који слуша све стране у БиХ, пренео је РТРС.
„Не верујемо да странци могу да уведу ред у земљи, верујемо само у унутрашњи договор“, рекао је Додик, поновивши да Српска не може да прихвати да неизабрани странац доноси законе.
Додик је, такође, изразио наду да ће врло брзо доћи до разговора о детаљима у вези са изградњом ауто-пута Сарајево-Београд.
„Свакако рачунамо на став пријатеља у том погледу. То је велики, историјски, инфраструктурни пројекат и резултат воље и жеље председника Ердогана да подржи развој и повезивање на Балкану“, рекао је Додик.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
РЕГИОН
Ердоган: БиХ је кључна држава на Балкану
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган у Сарајеву - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
РЕГИОН
Ердоган у Сарајеву: Башчаршија, одавање поште Алији, венчање Бакирове ћерке и обећана милијарда
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Може ли Србија да ублажи албански и бошњачки екстремизам — преко Турске
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала