Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Награде у Нишу за Јездића, Кичића, Драгићевићеву, Марића...

© Фото : MegaCom FilmНенад Јездић и Васа Вранеш у филму „Викенд с ћалетом“
Ненад Јездић и Васа Вранеш у филму „Викенд с ћалетом“ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Гран при Наиса за најбоље глумачко остварење припао је вечерас Ненаду Јездићу на затварању Филмских сусрета у Нишу, где је награду „Царица Теодора“ за најбољу женску улогу добила Тамара Драгићевић, а Милан Марић „Цара Константина“ за мушку.
Филм „Тома“ редитеља Драгана Бјелогрлића доживео је четвороструки тријумф на фестивалу глумачких остварења, пошто су поред признања за Драгићевићеву и Марића, у категоријама за најбољу епизодну женску и мушку улогу награде освојили Сања Марковић и Андрија Кузмановић.
Награда „Милорад Мандић Манда“ за најбоље остварену комичну улогу припала је Гордану Кичићу за улогу Вељка у филму „Реална прича“.
Специјално признање жирија Филмских сусрета у Нишу припало је ансамблу филма „Оаза“, док је награда за најбољег страног глумца фестивала припала Феђи Штукану за улогу у филму „Нечиста крв - Грех предака“.
Повељом за изузетну женску улогу на фестивалу Филмски сусрети у Нишу награђена је Анђелка Прпић, док је то признање у мушкој конкуренцији отишло у руке Ивана Томића за улогу у „Не играј на Енглезе“.
Чланови фестивалског жирија били су глумци Љиљана Драгутиновић, Светислав Буле Гонцић и Бранислав Томашевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала