- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић открио Американцима по чему би волео да га памте

© Sputnik / Лола ЂорђевићПородица Ђоковић (Марко, Ђорђе, Новак, Дијана, Срђан)
Породица Ђоковић (Марко, Ђорђе, Новак, Дијана, Срђан) - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је у интервјуу за „Њујорк Тајмс“ говорио о томе по чему би желео да га се породица и навијачи сећају, рекавши да често размишља о томе шта ће писати на његовој надгробној плочи.
Ђоковић је у интервјуу пред УС опен говорио углавном о стварима које немају везе са тенисом, иако ће на последњем Гренд слему сезоне покушати да испише историју.
Такозвани календарски Слем је нешто о чему Новак дефинитивно највише размишља ових дана, али није нешто што му је окупирало живот.
„Новак Ђоковић је провео доста времена размишљајући о својој надгробној плочи. Чак је и замишљао како људи посећују његов гроб и читају речи исписане на плочи", наводи се у тексту „Њујорк Тајмса“.
Тридесетчетворогодишњи српски тенисер истиче четири ствари за које мисли да би биле најбитније у описивању његовог живота.
„99 посто људи на овој планети би вам на питање о томе шта је најбитније у животу рекли да су то породица, љубав, здравље и срећа. То су четири главне ствари, а волео бих да додам и да желим да будем најбољи могући отац и муж“, рекао је Ђоковић и додао:
„Волео бих и да ме се сећају као особу која је волела да даје, која се бринула о другима и која је оставила траг у свету и инспирисала друге да свој живот живе пуним плућима. То је за мене дефиниција осврта који бих волео да имам на свој живот“.
Уследило је ново питање новинара америчког медија, које је гласило: „Дакле, не би волео да ти на епитафу (надгробном натпису) пише: 'Овде је сахрањен освајач Гренд слем титула?'“.
„Не, не, не! Када неко буде долазио да ме посети, не бих желео да на гробу прочита да сам био најбољи, најуспешнији тенисер у историји. Наравно, то је веома, веома битан део мог живота и нешто чему сам максимално посвећен, али ако морам да направим поређење према важности, за мене ту стварно нема никаквог размишљања“, подвукао је српски тенисер.
„20.000 људи је желело Ђоковићеву крв“ /видео/
Новак на мети заборављене звездице: „Плачљивко“ /видео/
Американци су нашли начин да спрече сценарио „Новак“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала