- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Кањон Мораче ће моћи да се избегне: Пут Бар-Бољаре до краја године

© Фото : Youtube/Bemax d.o.o. Montenegro/PrintscreenАуто-пут кроз Црну Гору, деоница Смоковац-Матешево
Ауто-пут кроз Црну Гору, деоница Смоковац-Матешево - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Од следеће године возачи који путују у Црну Гору моћи ће да избегну кањон Мораче, будући да је почело асфалтирање деонице код моста Морачица и да ће се до краја године завршити пут Бар-Бољаре.
Завршетком те деонице већ од следеће године туристи ће моћи да избегну кањон Мораче, а пут се асфалтира у три слоја дебљине седам плус седам плус четири центиметра и ради се од полимер модификованог битумена, преноси РТС.
Завршено је око 93 одсто радова на тој траси која би требало да буде пуштена у рад крајем ове године.
„Јесте грандиозан објекат, али уз примену савремене технологије дошли смо до краја посла, изузетно тешког посла“, рекао је главни инжењер моста Душко Роновић.
Уграђено је 950 тона асфалта, чиме се радови на приоритетној деоници ауто-пута од Смоковца код Подгорице до Матешева код Kолашина убрзано приводе крају, преноси Танјуг.
„’Бемакс’ је на овој деоници пута извео седам мостова укупне дужине 1,85 километара. Мост Мрке, Ðуровићев лаз, Ратков лаз, Лутово, Суловара, Kркор и Прељубовца и два надвожњака то су Kиселица и Белев Бријег“, наводи Вељко Kовачевић из „Бемакса“.
Главна деоница ауто-пута Бар-Бољаре дужине 41 километар требало би да буде завршена до 30. новембра ове године, саопштило је црногорско Министарство капитаних инвестиција.
Приоритетну деоницу од Смоковца код Подгорице до Матешева на северу државе гради компанија ЦРБЦ из Kине, цена градње је 809 милиона долара, за шта је Црна Гора подигла кредит код кинеске „Ексим“ банке.
Ауто-пут Бар-Бољаре - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2021
Још се асфалт хлади: Спектакуларна вожња ауто-путем Бар-Бољаре од наплатне рампе у Подгорици /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала