Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Талибани: У експлозијама код аеродрома погинуло више наших војника него америчких

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаТалибани у Мехтарламу
Талибани у Мехтарламу - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Најмање 28 припадника талибана (организација забрањена у Русији) погинуло је у бомбашким нападима на аеродрому у Кабулу, изјавио је један талибански званичник.

„Изгубили смо више људи него Американци“, рекао је званичник талибана додајући да талибани „нису одговорни за хаотичан план евакуације који су осмислиле стране државе“.

Упркос томе, како каже, нема потребе да Сједињене Државе продуже рок који истиче 31. августа како би довршиле евакуацију и повлачење.
Претходно је саопштено да је више од 1.300 људи повређено у експлозијама у Кабулу, а да је погинуло најмање 60 људи, међу њима и 13 америчких војника.
Подсетимо, у подручју аеродрома одјекнула је серија експлозија, од којих је једна поред хотела Барон где су се били окупили странци, укључујући држављане САД и Велике Британије. Ту се разнео бомбаш-самоубица. Након тога је експлодирао и аутомобил-бомба. Нема података о трећем нападу.
Талибани су одмах јавили да не знају ко би могао да стоји иза напада. Међутим, многи медији су оптужили терористе ДАЕШ-а за серију експлозија. Нешто касније, терористи су и преузели одговорност за напад.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала