- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

УРА апелује: Размислити да се устоличење митрополита измести из Цетиња

© Sputnik / Небојша ПоповићЦетињски манастир
Цетињски манастир - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Грађански покрет УРА, поводом устоличења митрополита Митрополије црногорско-приморске планираног на Цетињу 5. септембар, позива на разум.
Из ове партије су, након седнице Главног одбора УРЕ који је одржан синоћ, саопштили да је држава дужна да гарантује мир и права и слободе свих грађана и још једном позвали надлежне органе да добро анализирају безбедносну ситуацију поводом планираног скупа на Цетињу.
"Наша порука иде и МЦП да уважи целокупни контекст који прати овај догађај, узбуркане страсти, подигнуте емоције, забрињавајућу епидемиолошку ситуацију због коронавируса и још једном размисли о месту одржавања овог верског чина и одустану од његовог одржавања на Цетињу. Сигурни смо да делимо мишљење да се верски догађај који треба да одише свечаношћу не сме укаљати заштитним оградама и кордонима полиције јер је то и у супротности са основном улогом цркве која је да окупља а не раздваја грађане", поручили су из УРЕ.
Они су казали и да су црногорске поделе дубоко укорењене и да на њихово решавање не треба ићи принципом "на нож".
"Сви разумни субјекти друштва не треба да додатно подгријавају те подјеле већ да настоје да их рационално перципирају и системски настоје отклањати", закључује се у саопштењу УРЕ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала