- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зверев тужио америчког новинара – ово је прича о наводном злостављању руске девојке

© AP Photo / Aaron DosterАлександер Зверев на Мастерсу у Синсинатију
Александер Зверев на Мастерсу у Синсинатију - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
Пратите нас
Немачки тенисер Александар Зверев објавио је да је контактирао адвокате и поднео тужбу против Бена Ротенберга, америчког новинара који је разоткрио причу о наводном злостављању бивше девојке, Рускиње Оље Шарипове од стране Зверева.
Ротенберг је први пут 2020. године јавности донео причу Шарипове, која је тада навела да се растала са Зверевом због тога што ју је вербално, али и физички злостављао.
„У августу прошле године (током УС опена 2019) сам морала да боса и пребијена истрчим из хотела. Стајала сам на улицама Њујорка и нисам знала шта да радим. Покушао је да ме угуши јастуком, главу ми ударао о зид, ломио ми руке... Тада сам се плашила за свој живот и то није био први пут да се тако нешто дешава у нашој вези, али је био најгори пример јер у неколико наврата нисам могла да дишем“, рекла је тада Шарипова, иначе бивша тенисерка.
Тениска јавност се тада обрушила на Немца, дугогодишњег члана Топ 10, али он није сносио никакве теже последице.
Америчког новинара то није поколебало да настави да преноси речи Шарипове, те да окупља своје изворе који су потврђивали причу младе Рускиње.
Она је уз текст као доказ приложила и поруке са пријатељима у којима се могу видети слике повреда које јој је, наводно, нанео Зверев – поред осталог масница на носу, лицу, рукама...
Зверев је у међувремену недвосмислено негирао оптужбе у неколико наврата, а навијачи су му замерили на томе што ниједна од његових изјава није изгледала искрено.
Под нову паљбу доспео је током Завршног турнира прошле године, када је на прес-конференцији прочитао текст са телефона који му је, како је велики број љубитеља тениса истакао, неко други написао.
Крајем августа 2021. године Бен Ротенберг је коначно објавио нови део приче у саги Зверев-Шарипова, чиме је јавност подсетио на наводна недела Немца руског порекла.
Шарипова је испричала нове детаље њеног односа са актуелним шампионом Олимпијских игара, присетивши се једног инцидента који се десио док је била у фризерском салону.
„Дошао је кући и кренуо да ми пише: 'Зашто ниси овде? Мораш ово да очистиш. Зашто си у салону док те ја чекам? Да ли ме не волиш?'. Ја нисам знала о чему прича, рекла сам му да га увек чекам у соби. Да га не нападам када је он негде другде и питала га да ли могу да на пар сати будем слободна како бих се старала о свом лицу“, навела је Шарипова.
Зверев је тада, према речима Рускиње, сачекао да се врати из салона, а онда изашао из стана рекавши „да је он њу чекао, па сада мора и она њега да чека“.
„Када се вратио схватио је да нешто није у реду. Била сам превише смирена. Када је проверио ниво мог шећера, видео је да је био на 30 (милиграма по децилитру), што је опасно по живот“, рекла је Шарипова.
Зверев јој је затим дао кесицу шећера како би је опоравио, а онда поново напао.
„Питао ме је: 'Како можеш ово да ми урадиш? Да ли схваташ шта си ми сада урадила?'. Кренуо је да се дере на мене и да ми говори: 'Ако умреш у мојој соби, то ће бити велики проблем за мене. Рекла си да не желиш да живиш због мене – зашто си то рекла?'“, присетила се Шарипова.
Овај део приче из односа Зверева и Шарипове донео је доста похвала, али и критика на рачун поменутог Ротенберга, који је и између објављивања два текста на друштвеним мрежама наставио да врши притисак на људе око Зверева.
Покренуо је акцију и натерао АТП да створи истражно тело које ће се бавити оваквим стварима, налик НБА лиги и још неким организацијама, који независно истражују оптужбе на рачун својих представника.
Против њега и Шарипове било је доста навијача Зверева, а на крају се поново огласио и Немац.
„Контактирао сам своје немачке и америчке адвокате. Они су већ набавили прелиминарну забрану против извора и аутора који је објавио ове лажне оптужбе. Суд нас је саслушао и навео да су оптужбе клеветничке и лажне. Адвокати су због тога покренули додатне поступке против извора и аутора (Бена Ротенберга прим. аут)“, рекао је Зверев.
Двадесетчетворогодишњи Немац је затим још једном негирао све оптужбе, али поново није говорио о свом односу са Ољом, односно примером демантовао њене речи.
„Категорички и недвосмислено одбацујем оптужбе да сам злостављао Ољу. Такође, у потпуности подржавам стварање АТП тела против насиља у породици. Више се нећу оглашавати о овоме“, додао је Саша.
Новак Ђоковић и Александер Зверев - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2021
Ђоковић може да се захвали Звереву – ево и зашто
Хаотична година Немца руског порекла – све је почело Новаковим позивом у Београд
Срамотан однос Немаца – да ли ће руски син променити заставу?
Срушио је Ђоковића, разбио је Руса: „Ово је непроцењиво!“ /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала