- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Аргентина поизвела пет милиона вакцина „Спутњик Ве“

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАмпуле са руском вакцином "Спутњик Ве"
Ампуле са руском вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Пратите нас
Аргентинска фармацеутска компанија „Ричмонд“ саопштила је да је до сада произвела преко пет милиона доза руске вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik v).
Како се прецизира, аргентинска компанија произвела је 1.179.625 доза прве компоненте „Спутњика Ве“ и 3.890.000 друге.
Аргентина је почела да користи руску вакцину за имунизацију својих грађана почетком августа након што је тамошња агенција за лекове дала употребну дозволу.
Претходно је саопштено да је независна група научника из Санктпетербуршког универзитета спровела истраживање које је показало да је руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у стању да ефикасно пружи заштиту и од тешког облика делта соја вируса крона.
Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа 2020. године потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина је регистрована у 70 земаља са укупном популацијом већом од 3,2 милијарде. Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више од података које је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала