- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Док анђели спавају - Бора Чорба: Млади, буните се и кад нисте у праву!

Пратите нас
Гост најновије емисије „Док анђели спавају“ је рок музичар и песник, Борисав Бора Ђорђевић, познатији као Бора Чорба, шеф, аранжер, главни вокал и текстописац рок групе „Рибља чорба“.
Са ауторком Марином Рајевић Савић разговарао је о томе колико му значи награда „Иво Андрић“, коју је освојио за књигу песама „Пусто острво“, али и како је настала легендарна песма „Погледај дом свој анђеле“ и сузама које су је пратиле када су је, у возу на перону у Бечу, својевремено отпевали чланови Првог београдског певачког друштва, хора Саборне цркве у Београду.
Чувени музичар говорио је и о томе ко је његов анђео чувар, зашто група „Рибља чорба“ има култни статус, о данима проведеним у бифеу „Атељеа 212“ и познанству са српским глумачким величинама, али о томе да ли му више импонује поређење са Бобом Диланом или Брусом Спрингстином.
Група „Рибља чорба“ иза себе има 20 албума, а ушла је и у школске уџбенике. Бора Ђорђевић је до сада објавио десет књига и добитник је бројних награда које се додељују за поезију.
Док анђели спавају: Бора Чорба 1. део
Док анђели спавају: Бора Чорба 2. део
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала