- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Две особе умрле у Јапану пошто су примиле Модернину вакцину из повучене серије

© AP Photo / Eugene HoshikoМодерна вакцина против вируса корона у Јапану
Модерна вакцина против вируса корона у Јапану - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Пратите нас
Две особе су преминуле у Јапану пошто су примиле „Модернину“ вакцину против вируса корона из исте серије из које су вакцине повучене из употребе због контаминације.
Јапанско министарство здравља саопштило је да се ради о два мушкарца у тридесетим годинама, који су преминули само неколико дана пошто су примили „Модернину“ вакцину. Обојица су добила вакцину из три произвођачке серије које су повучене из употребе у уторак, јавила је агенција Кјодо.
У бочицама из којих су преминули мушкарци примили вакцину није утврђено присуство контаминирајућих честица и узрок смрти се и даље истражује, наводи та агенција.
Јапан је зауставио употребу 1,63 милиона доза „Модернине“ вакцине, које су распоређене у 863 вакцинална центра у целој земљи, пошто су у неким бочицама нађене „стране материје“. Ради се о три серије које су произведене у Шпанији, у погону компаније РОВИ.
Контаминација је утврђена у 39 бочица које нису биле искориштене, на осам вакциналних пунктова.
Компанија РОВИ покренула је истрагу како су контаминиране бочице вакцина послате у Јапан. Паралелну истрагу води и америчка компанија „Модерна“.
Јапански јавни сервис НХК цитирао је министарство здравља, наводећи да су вакцине биле контаминиране намагнетисаним и вероватно металним честицама. До сада, међутим, нису пријављене здравствене последице после примања неке од ових вакцина.
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
СВЕТ
Повучено 1,63 милиона доза вакцина „Модерна“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала