- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Устоличење митрополита Јоаникија уз директан ТВ пренос

© Фото : Спутњику уступила Митрополија црногорско-приморскаМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Пратите нас
Новоизабрани митрополит црногорско-приморски Јоаникије биће устоличен у недељу 5. септембра на Цетињу, под сводовима древног Цетињског манастира, без масовног присуства верника и раније најављиваног свенародног сабора испред манастира, али и уз директан пренос црногорског Јавног сервиса РТЦГ.
Ову свечаност предводиће патријарх српски Порфирије, присуствоваће више епископа Српске православне цркве и страних гостију, као и представници црногорских црквених општина.
Према плану Митрополије црногорско-приморске, сви грађани који желе моћи ће да присуствују великој црквеној светковини дан раније у Подгорици.
„Све оне који желе да лично дочекају патријарха Порфирија, позивамо да учествују у свечаности која ће се 4. септембра са почетком у 18 сати, због тренутне епидемиолошке ситуације, одржати на отвореном испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици“, наводе у Митрополији црногорско-приморској.
Како објашњавају у седишту Митрополије, одлука да се на Цетињу устоличење обави без присуства грађана, донета је на основу „Уставом и законима загарантованих права на слободу вере, а следујући вековни континуитет устоличења црногорских митрополита у трон Цетињског манастира“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала