- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ситуацију у БиХ могуће решити уз посредовање Турске, Србије и Хрватске

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICСрпски члан Председништва БиХ Милорад Додик
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2021
Пратите нас
Српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик изјавио је да је ситуацију у БиХ могуће решити кроз посредовање председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, Србије Александра Вучића и Хрватске Зорана Милановића, који би могли да допринесу да се одржи дијалог.
Додик је рекао да досадашњим посредницима верују Бошњаци, мањим делом Хрвати из неких, како је навео, својих разлога, док им Срби уопште не верују.
„Ако је могуће да у констелацији Ердоган, Вучић, Милановић разговарамо — разговараћемо. Ако не, видећемо“, казао је Додик.
Додик је истакао да је било потребно да буде на недавном састанку чланова Председништва БиХ са Ердоганом у Сарајеву, што му, како је навео, није било ни угодно ни лако.
„Није било лако слушати све те приче, али могу замислити шта би се све причало да нисам био ту и да нисам имао прилику да им кажем све што сам рекао“, образложио је Додик.
Додик је, новинарима у Стричићима код Бањалуке, изјавио и да је о свом патриотизму довољно рекао на јаван, транспарентан и јасан начин у Сарајеву, у присуству председника Турске, пренео је портал РТРС.
„Тада сам рекао да смо спремни да покушамо да дођемо до договора о свим отвореним питањима, а да смо, ако тога нема, спремни за мирну дисолуцију и да би сви пријатељи БиХ, па и сам Ердоган, требало да то разумеју“, навео је Додик.
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Додик: Мислим да је Ердоган дубоко свестан подељености у БиХ
РЕГИОН
Додик: Позивам пријатеље, Ердогана и Вучића
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
РЕГИОН
Ердоган: БиХ је кључна држава на Балкану
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала