- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човић: Легенда четири месеца наплати 645.000 – то је љубав до последњег евра

Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер
Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2021
Пратите нас
Небојша Човић, председник КК Црвена звезда, говорио је о прошлој сезони, бившем тренеру Саши Обрадовићу, очекивањима за наредну сезону и буџету...
У турбулентној сезони коју су обележили бројни проблеми због вируса корона Звезда је имала пех и са тренером, пошто је усред исте отпуштен Саша Обрадовић.
Уместо Обрадовића је на клупу дошао Дејан Радоњић, вративши се на место успеха и на крају поново освојивши све што се могло освојити.
„У прошлој сезони су нам се догодиле неке од највећих радости, али и разочарења у смислу именовања тренера од којег смо имали велика очекивања. Мислим на Сашу Обрадовића. Не волим да причам о томе, али је невероватно да легенда Црвене звезде за четири месеца наплати 645.000 евра. Приче о љубави у спорту, то је љубав до последњег евра како би напунили сопствени џеп. Сви који причају о љубави у спорту мислим да нису искрени. Тачка“, рекао је Човић за „ТВ Прва“.
О одласку Саше Обрадовића председник црвено-белих је говорио и непосредно након што се исти десио, у емисији Миљанов корнер.
Човић је сезону 2020/21 – у којој је Звезда освојила АБА лигу, Суперлигу Србије и Куп – назвао „најгором коју је могао да доживи" и објаснио зашто.
„Сезона 2020/21 је најгора коју сам могао да доживим. У јуну сам прославио 52 године боравка у кошарци, као играч, тренер, спортски радник... Никада нисмо имали гору сезону... Првенствено због короне, која је урадила много тога да тешко функционишемо. Имали смо и велики дефицит у буџету. Конкретно – планирано је 250.000 евра за путовања“, рекао је Човић и додао:
„Знате да играмо Евролигу, за коју сматрам да је најјаче такмичење у свим спортовима у Европи. Ту кад год поменете име неког клуба, свима је препознатљиво. Ми смо потрошили око 750.000 евра за путовања, што је дефицит од 500.000 евра. У буџету смо имали планирано око 1.750.000 евра за улазнице, што дневне, што сезонске. Приходовали смо једва 50.000 евра. Успели смо на крају делом да умањимо минус“.
Упркос свему, Човић подсећа да је од његовог боравка у клубу освојено 17 трофеја и позива навијаче да продаја сезонских карата почиње 6. септембра.
„Водили смо рачуна да те карте буду примерене могућностима. Биће пуштено око 4.900 карата, од тога 1.400 биће подељено власницима карата из прошле сезоне, који су платили, а нису гледали. Сасвим је нормално да они добију бесплатно те карте. Било је полемике да ли наплатити нешто њима, али била би велика брука да смо то урадили. Биће уведено чланство и додатни стимуланс – вакцинисани ће имати озбиљне попусте, а верујем да ће се то задржати и за продају дневних карата“.
Јасно је истакао буџет за наредну сезону, дан након што је председник КК Партизан Остоја Мијаиловић рекао да је буџет његовог тима „око шест милиона евра“.
„Наш бруто буџет за први тим биће око 5.100.000 евра. Нису ту само накнаде за играче, већ и за менаџере, за станове, обезбеђивање аутомобила њима и нешто што треба да буде закон, а не поверење, то је уговор. По закону о спорту морате да имате уговор о раду и да имате уговор о накнади. Сви они имају одређене обавезе према држави. Такође, истина је да дугујемо око 30.000.000 динара за ПДВ, али то дугујемо као последицу корона удара. Немам шта да кријем. Ми смо из УППР изашли 2015. године. Ми смо с Пореском управом покушали да изађемо начисто, чека се њихова одлука“.
Што се тиче играчког кадра, црвено-бели циљају још једно појачање на позицији центра. Помиње се Матијас Лесор, али је он само једна од опција.
„Имамо респектабилан, јако добар тим. Остаје још један играч да се доведе, бар по тренеру – центар. Видим причу око Лесора. Он јесте у размишљањима, али и неки други. То ће се решити у наредним данима“, јасан је Човић.
Хрватска полиција реаговала због Мајкла Џордана
Америка није научила лекцију – опет омаловажава Србина
Богдановић: Сећам се свог обећања /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала