Вулин: Република Српска кључна за опстанак српског народа

© Фото : РТРСАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је у Стричићима да је Република Српска приоритет Србије, да је кључна за опстанак српског народа и нагласио да ће она, док Србију води председник Александар Вучић, бити чувана, сачувана и унапређена.
Република Српска је израз потребе српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови овом народу. Она није настала вољом великих сила, већ упорношћу и вољом српског народа. Да има простор на коме сам одлучује о себи“, изјавио је Вулин новинарима на централној манифестацији 56. Кочићевог збора у Стричићима на Мањачи.
Вулин је нагласио да се Република Српска ни по чему неће разликовати од Србије када је у питању помоћ и када је у питању подршка, саопштио је МУП.
„Онако како се односите према Србима са којима живите, такве односе имате са Србијом крај које живите. Не може бити другачије и не може бити различито“, поручио је Вулин и истакао да тамо где Срби немају свог лекара, професора, полицајца, учитеља, судију, за њих нема правде.
„То, нажалост, гледамо вековима иза нас, а то гледамо и у данашњим данима. Зато је Република Српска кључна за опстанак српског народа“, нагласио је Вулин.
Указао је да је „Кочићев збор“ традиционална манифестација, која захваљујући упорности српског народа траје толико дуго и на којој се подсетимо правих вредности које су српски народ учиниле непоновљивим, вредним, великим и поносним, пренео је РТРС.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала