- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бакир Изетбеговић: Неће бити преговора

© Tanjug / Dimitrije GollБошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић (архивска фотографија)
Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић (архивска фотографија) - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
Пратите нас
Председник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић тврди да неће бити никаквих нових преговора о будућности БиХ на које позива српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и притом, каже, тражи да у томе учествују представници Турске, Србије и Хрватске.
“О будућности Босне и Херцеговине се неће преговарати, али ће се разговарати и то искључиво у институцијама државе Босне и Херцеговине, односно у Председништву и парламенту”, изричит је Изетбеговић, који по том питању делу мишљење председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића.
Додик је јуче изјавио да је Дејтонски споразум практично мртав па би, казао је, требало отворити нове преговоре о будућности БиХ и предложио да посредници буду председници Турске, Србије и Хрватске.
“У тим је разговорима добродошла је подршка пријатеља из међународне заједнице, али сигурно не у редукованом формату који предлаже Милорад Додик”, казао је Изетбеговић, пренела је Хина.
Хрватски председник Милановић је током дана Додиков предлог оценио “добронамерним, али нереалним”, јер, како је истакао, јасно је он усамљен у изношењу таквих идеја и да за то нема подршку унутар БиХ.
Због те изјаве, а посебно део у којем каже да се "не може сломити Република Српска” Милановић је у делу БиХ медија прозван да "звучи као Додик".
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2021
Додик: Мислим да је Ердоган дубоко свестан подељености у БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала