- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пољска диже зид на граници са Белорусијом

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаЗнак на граничном прелазу у Белорусију на белоруско-украјинској граници у Гомељској области
Знак на граничном прелазу у Белорусију на белоруско-украјинској граници у Гомељској области - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
Пратите нас
Пољски војници почели су да граде зид од бодљикаве жице на граници са Белорусијом. Зид је висок 2,5 метра и треба да спречи улазак избеглица у државу Европске Уније, пише Франкфуртер Алгемајне цајтунг.
Протеклих месеци због конфликта ЕУ и председника Белорусије Александра Лукашенка повећан је број избеглица из Белорусије који прелазе границу са Литванијом, Летонијом и Пољском.
Дужина новог зида ће износити 180 километара. То је скоро половина границе са Белорусијом. Поред тога, последњих дана Пољска је удвостручила број војника на источној граници до 2.000 како би помогла раду граничне полиције. Према подацима власти, у августу су власти ове републике зауставиле на граници више од 3.000 особа.
По мишљењу неких источних држава ЕУ, белоруске власти месецима намерно пребацују хиљаде избеглица из Персијског залива и Авганистана. Наводно, Лукашенко жели да се освети због санкција Запада против Белорусије.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала