- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски лекар за Спутњик: Никако не јести слатко пре вакцинације против ковида

© Flickr / Gunilla GШећер
Шећер - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
Пратите нас
Неопходно је увести одређене измене у исхрани пре вакцинације против ковида, а пре свега је потребно избацити намирнице које садрже шећер како би се смањио ризик од нежељених ефеката, рекао је у интервјуу Спутњику руски гастроентеролог Никита Харлов.
Веома је важно да се на време одрекнемо слаткиша с обзиром да се приликом повећаног нивоа шећера у крви вакцинација теже подноси, навео је он.
„Слатко би требало да буде забрањено пре вакцинације, јер ће шећер у крви бити виши, а то значи да ће човек теже поднети вакцинацију“, изјавио је Харлов.
То се исто односи и на све производе који садрже велику количину угљених хидрата, као што су кромпир, каша и хлеб који такође повећавају шећер у крви, појаснио је Харлов.
Лекар је посаветовао да се пре вакцинације два пута смањи и унос воћа. Он сматра да је најштетније да се непосредно пре и после вакцинације једу банане, грожђе и диње. Изузетак су цитруси, па се лимон, лимета и грејпфрут могу јести.
Поред производа који доводе до повећања нивоа шећера у крви потребно је да се избегавају све намирнице које могу изазвати алергију, наставио је лекар.

„Не сме се јести никаква нова храна, већ је потребно јести оно на шта смо навикли, па чак и одређену марку кобасице или млека. Не смеју се правити никакви експерименти и конзумирати егзотични производи“, подвукао је Харлов.

Удар за имуни систем може бити и велика количина хране која се уноси, упозорио је он. Најбоље би било да се измене у исхрани унесу неколико дана пре вакцинације и да их се придржава две недеље након након вакцинације, односно, у исто време док се формира примарни имуни одговор, закључио је Харлов.
Епрувете са био-материјалом у лабораторији - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
РУСИЈА
Истраживање у Аргентини: Заштита од ковида након вакцинације „Спутњиком Ве“ после шест месеци расте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала