- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Студенткиња носила маску испод носа, професор дао отказ

CC0 / Рixabay / Маска
Маска - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
Пратите нас
Амерички професор у пензији Ирвин Бернштајн (88), који је радио хонорарно на Универзитету Џорџија, дао је отказ након што је једна студенткиња која је дошла на предавање држала заштитну маску испод носа.
Она је најпре ушла на предавање без маске, а онда јој је колега додао маску, међутим, ставила ју је само преко уста, не покривајући и нос, пренео је студентски лист "Ред енд Блек".
Када ју је професор замолио да лепо стави маску, одговорила му је да не може да дише и да је имала проблема са дисањем док је држала маску преко носа, пренео је "Њујорк пост".
Бернштајн је потом рекао студенткињи да би могао да умре од ковида, јер има придружене болести као што су дијабетес, хипертензија, а додао је да има још неке здравствене проблеме због година.
Након што је игнорисала његову молбу, Бернштајн, који је сазнао да су два његова студента била позитивна на ковид, одмах је објавио да даје отказ, написавши на табли кредом "нема маски, нема предавања", након чега је изашао из амфитеатра.
Бернштајн је почео да предаје на Универзитету Џорџија 1968. године, а пензионисао се 2011. године, иако је и касније радио хонорарно као професор.
Његове колеге психолози су га звали да се врати и одржи два предавања овог семестра, али је одбио након инцидента с маском.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала