- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Атомска борба у Њујорку – Мари „испустио“ Циципаса после скоро пет сати драме!

© AP Photo / Seth WenigЕнди Мари на УС опену
Енди Мари на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
Пратите нас
Шкотски тенисер Енди Мари изгубио је меч првог кола УС опена од Стефаноса Циципаса после скоро пет сати игре, са 3-2 у сетовима.
Циципас, трећи носилац турнира, победио је тренутно 112. на листи Марија после четири часа и 44 минута борбе, по сетовима – 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4.
Меч је обележило много напетих поена, уз драму у завршници због новог наводно неспортског понашања Грка, који је поново отишао на паузу у тоалет и у њој се задржао дуже од очекиваног.
На крају је некако успео да спречи шок од стране некада првог тенисера света и закаже дуел другог кола са Французом Адријаном Манарином.
Мари је у првом сету вратио време уназад и разбио фаворизованог Циципаса, на којег је квота у кладионицама пред дуел била мања од 1.10, што довољно говори о очекивањима.
Ипак, вишеструки олимпијски и Гренд слем шампион је успео да пружи отпор већи од очекиваног, а после убедљивих 6:2 на отварању наставио је са сјајним партијама.
Енди је одлично нападао из дефанзиве, имао прилику на 4:4 да дође до битног брејка, али недовољно добро ритернирао, па се отишло у тај-брејк.
Ту се десио пресудни моменат пошто је Британац водио са 6:4, али изгубио пет од наредних шест поена и дозволио противнику да изједначи.
Губитак другог сета није поколебао Марија, који је фуриозно отворио трећи и повео са 3:0.
Успео је да спаси чак четири брејк лопте у наредном сервис гему, а онда уз мање проблеме поново поведе, овог пута са 2-1 у сетовима.
Циципас је у тим тренуцима имао проблем са стопалом, због чега је позвао физиотерапеута, а након указивања помоћи је заиграо много боље.
Повео је са 5:0, а онда довршио посао са 6:3 после краћег притиска Британца.
Када је дошло до 2-2 у сетовима виђена је права драма, јер је Циципас решио да оде у тоалет, па се десило слично ономе што се десило у мечу против Саше Зверева у Синсинатију.
Задржао се доста дуго, а Мари је протествовао код судије не само у паузи, већ и након што се меч наставио, мислећи да није у реду то што Грк ради.
Било како било, Циципас је направио брејк одмах на старту, а онда га рутински сачувао сјајним сервисима и дошао до великог тријумфа.
Подсетимо, најбољи грчки тенисер је један од главних фаворита за пласман у финале, пошто се налази у супротној половини жреба од Ђоковића, а ово је можда – иако се сви надају да није – био последњи УС опен за 34-годишњег Шкота, који, иначе, игра са вештачким куком.
Федерер и Надал нису ни били проблем – ко онда угрожава Ђоковића?
Нови скандал-мајстор је љут на све око себе, али – проблем је у њему
„Свашта може да пође по злу“: Легенда упозорила Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала