- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Протест просветара у Београду: Смањити број ученика у одељењима и повећати плате

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICПротест просветара у Београду
Протест просветара у Београду - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
Пратите нас
Унија синдиката просветних радника Србије протестовала је данас испред Скупштине и Владе Србије захтевајући смањење броја ученика у одељењима на највише 24, јер ће тако, како кажу, настава бити квалитетнија.
На протесту под слоганом "Не одустајемо", поред тог основног захтева, просветари су тражили и праведније платне разреде, као и повећање плате просветним радницима.
Председник Уније синдиката просветних радника Јасна Јанковић рекла је да је данас достављен допис председнику Србије, Влади као и парламенту у којем су изложили своје захтеве и указали на одређене чланове закона који подразумевају да број ученика у разредима буде 24, а не 30 или 33, колико их сада има.
Она, такође, сматра да период пандемије, у којем су се ученици школа делили по групама, најбоље указује на потребу да се број ученика смањи.
"Делили смо ученике јер их је било превише у учионицама, требало би да је сада свима јасно да је неодрживо имати квалитетно образовање са тим бројем", рекла је Јанковићева.
Допис са захтевима Уније, који је послат представницима власти, потписало је 30.000 чланова Уније синдиката Србије, а иницијатива за испуњење тих захтева почела је у јуну.
Окупљени чланови Уније из Београда и више градова Србије наставили су протестну шетњу до Владе Србије, односно до Министарства просвете, науке и технолошког развоја, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала