- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Русија тестира подводне дронове за праћење подморница

Пратите нас
Подводни дронови за трагање и праћење подморница већ су направљени и тренутно се тестирају у Русији, саопштио је Спутњику представник Централног конструкторског бироа морске технике "Рубин".

"Роботи, за разлику од класичних подморница, могу користити и отворене методе за тражење непријатеља, на пример активну хидроакустику. Уништавање апарата због његових малих габарита и маневарских способности, не само да је отежано, већ и економски неисплативо. Друга опција – прављење веома великих апарата, депласмана од десет тона, који имају велике залихе енергије и сложена средства откривања. Такви апарати се већ праве и тестирају", рекао је представник "Рубина".

Он је нагласио да, са тачке гледишта борбе под водом, најпривлачнији задатак за роботизоване подводне апарате – трагање и праћење подморница противника.
На прошлом форуму "Армија 2021" Конструкторски биро "Рубин" је представио неколико нових подводних апарата за цивилну намену, између осталог, "Амулет-2", веома мале класе. Он је предвиђен за трагање, истраживање и осматрање при поринућу до 70 метара.
Поред тога, на штанду "Рубина" био је представљен и атомски роботизовани подводни апарат "Витјаз-Д" који се први у свету поринуо на дно Марианске падине (11.022 метара).
Конструкторски биро "Рубин" је специјализован за пројектовање подморница и беспилотних подводних апарата. Тренутно се у Ратној морнарици Русије налази неколико типова подморница које је пројектовао "Рубин", између осталог, стратешке атомске класе "Бореј" и конвенционалне класе "Варшавјанка".
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала