- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова узвратила Кијеву својом верзијом новог назива за Украјину: „Укрус“

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова иронично је предложила саветнику шефа канцеларије украјинског председника Алексеју Арестовичу да промени назив земље у „Укрус“.
У канцеларији Зеленског сматрају да Украјина треба да промени назив у Русокрајина“ и раде на томе, подсетила је портпаролка.

„Прво, одлично што смо сада схватили на чему раде у канцеларији Зеленског. А то су, нећу крити, била питања. А друга ствар, поклањам им 'Укрус'. Не морате да захваљујете“, рекла је иронично Захарова.

Раније је портпарол украјинске делегације у Контакт групи за Донбас Алексеј Арестович изјавио да сматра да украјинска држава треба да промени назив, и то у – Русоукрајина.
Арестович је такође истакао да Украјина јесте Рус“ (Кијевска Русија), а да Руска Федерација тешко да може да претендује на то наслеђе“.
Иначе, Рус је назив региона у источној Европи. Тим именом се називала и прва источнословенска држава - Кијевска Русија. Касније је од тог корена добила име и Белорусија, као и области у Царској Русији: Малорусија, Новорусија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала