- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Чланство у НАТО што пре: Украјински дипломата поставио ултиматум Западу због „Северног тока 2“

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Уђи у базу фотографијаЦеви за гасовод "Северни ток 2" у немачкој луци Засниц
Цеви за гасовод Северни ток 2 у немачкој луци Засниц - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Приступање Украјине НАТО-у требало би да постане гаранција за земљу након пуштања у рад гасовода „Северни ток 2“, изјавио је амбасадор Украјине у Немачкој Андреј Мелник у интервјуу за немачки лист „Велт“.
Он је подсетио да се Кијев противи пројекту, те је позвао Запад да покаже „нову храброст и да што да прими Украјину у Северноатлантску алијансу“.
„Украјини нису потребна уверавања, већ конкретне обавезујуће безбедносне гаранције Сједињених Америчких Држава и Немачке, најбоље у оквиру скорог уласка у НАТО“, истакао је Мелник.
С тим у вези, амбасадор је додао да Кијев „види претњу“ у реализацији пројекта и затражио да се заустави гасовод који је готово спреман за пуштање у рад.
Раније је агенција „Блумберг“, позивајући се на неименоване изворе у власти Немачке, јавила да је као крајњи рок за завршетак изградње „Северног тока 2“ у водама Немачке означен 12. септембар ове године.
Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала