Комшић и Џаферовић се састали са Шмитом

© Фото : https://www.christian-schmidt.de/3_7_Alle-Bilder.htmlКристијан Шмит
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић и члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић састали су се са представником међународне заједнице у БиХ Кристијаном Шмитом током Стратешког форума у Бледу, а разговарано је о актуелној политичкој ситуацији у тој земљи, са фокусом на, како је наведено блокаду институција Босне и Херцеговине.
"По Дејтонском споразуму постоје бројне могућности за бојкоте и блокаде у функционирању институција. И зато постоји високи представник који ће помоћи да се не користе бојкоти и блокаде институција Босне и Херцеговине, да се, дакле, не злоупотребљава дејтонски устав", навео је Џаферовић, преноси портал Кликс.
Он тврди да се противници и залажу да високи представник оде како не би имао ко да реагује на њихове бојкоте и блокаде које значе, према његовом мишљењу, потпуно угрожавање Дејтонског мировног споразума.
Комшић је на питање о конститутивним народима казао да конститутивност у уставима има корене у Совјетском савезу, и да то није вечна категорија.
"Ви можете бити мултикултурално друштво и мултиетничко без конститутивности. Бивша држава је то по аутоматизму преузела од Совјета. То је тада чувало БиХ. Важно је заштити права појединаца и заштитили сте све што је важно у једном друштву", изјавио је Комшић.
Прочитајте још:
Српски представник председништва БиХ Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Додик: Џаферовић ће ме још дуго гледати /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала