- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дебакл човека који је „победио“ Ђоковића у Америци

© AP Photo / Seth WenigПабло Карењо Буста и Новак Ђоковић
Пабло Карењо Буста и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Пабло Карењо-Буста, освајач бронзе на Олимпијским играма у Токију и прошлогодишњи полуфиналиста УС опена, елиминисан је на старту Отвореног првенства САД од Американца Максима Кресија – 5:7, 4:6, 6:1, 6:4, 7:6 (7).
Карењо-Буста иза себе има сјајну годину, пошто је у последњих месец дана освојио бронзу на Играма у Токију и играо полуфинале Синсинатија, али доживео је шок на старту УС опена и заустављен је од 151. тенисера света.
Буста је у мечу за треће место победио Новака Ђоковића, чиме је спречио Новака да донесе Србији медаљу, али га је „победио“ и прошле године на УС опену, када је српски тенисер дисквалификован после ненамерног погађања судије лоптицом.
Шпанац је тада само мирно испратио шта се догађа, без жеље да спортским духом и витешким понашањем утиче на одлуку организатора и настави двобој са најбољим тенисером света.
Међутим, даље од првог кола у Њујорку, ове године, није могао.
Тачније, могао је, али није знао како. Водио је 2-0 у сетовима, имао је све у својим рукама, али десио му се несхватљив пад у игри и допустио је мало познатом Американцу да се врати и изједначи на 2-2.
Шпанац се у петом сету пробудио, заиграо је много боље у поређењу на трећи и четврти период игре, али ни Креси није попуштао и гледали смо одличан тенис.
Брејка није било, те је такозвани тринаести гем – тај-брејк – одлучио победника. Буста је имао три меч лопте (6:3), затим још једну на 7:6, али није успео да приведе меч крају и Американац је на волшебан начин прошао у друго коло – 9:7.
Кресија у наставку турнира чека Грузин Николоз Басилашвили, а ако и ову препреку пређе играће против бољег из сусрета Лоренцо Мусети – Рајли Опелка.
Где вреба највећа опасност по Ђоковића у Америци?
Ђере елиминисан, Зверев и Карацев сигурни на старту УС опена
Мари полудео због случаја „тоалет“ – и осуо паљбу по Грку!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала