- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сбербанка предвиђа рекордан раст БДП у Русији

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаЗбербанка
Збербанка - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Руска привреда ове године може порасти за 4,2-4,3 одсто, рекао је у интервјуу Спутњику заменик директора Сбербанке Александар Ведјахин уочи Источног економског форума.
"Сада, судећи по свему, врхунац трећег таласа у Русији је прошао. Ограничења слабе, и то помаже расту потрошње", рекао је саговорник агенције.
Он је нагласио да је прогноза раста економије заснована на динамици раста потражње. Сада, структура потрошње, према његовим речима, све више личи на ону уочи кризе, а сектор услуга се већ вратио стабилном расту. У исто време, говоримо о опоравку након снажног пада прошле године.
"Сматрам да су главни ризици за економски раст везани, не за унутрашње, већ за спољне факторе. Успоравање тепа раста других економија, попут Кине, може довести до смањења спољне потражње и до ниског темпа раста за нас", закључио је Ведјахин.
Према подацима Росстата, кредитна организација је предвидела да ће раст БДП бити највећи од 2012. године. Са ранијим периодом не би било коректно упоређивати због промене методе обрачуна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала