Весни Тривалић награда „Мија Алексић“

CC BY-SA 3.0 / Aleksandar Letic / Весна Тривалић
Весна Тривалић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Награда „Мија Алексић – бити глумац“ за изузетан допринос уметности глуме за 2021. годину припала је Весни Тривалић.
Весну Тривалић за овогодишњег лауреата награде „Мија Алексић – бити глумац“ предложили су носиоци овог вредног признања Ненад Јездић, Небојша Дугалић и Гордана Кичић.
Истакнутој глумици награда ће бити уручена током манифестације „Дани Мије Алексића“ у част великана српског глумишта који је рођен у Горњој Црнући (Горњи Милановац).
„Мија Алексић је славном глумачком каријером задужио завичај да му се на адекватан начин одужи и да кроз фестивалску манифестацију стално обнавља сећање на њега, а уједно да на будуће генерације пренесе тај невероватни животни и глумачки дух који га је пратио и који је укорењен у културном наслеђу српског народа“, рекао је Драган Арсић, директор Културног центра Горњи Милановац.
Овогодишња лауреткиња награде „Мија Алексић“ сматра се једним од припадница такозване генерације Дванаест величанствених. Остварила је запажене улоге у филмовима „Ми нисмо анђели“, „Ране“, „Лајање на звезде“, „Живот је чудо“ и „Стадо“, затим у драми „Октоберфест“, за коју је награђена „Златном ареном“ на Филмском фестивалу у Пули, као и у серијама „Метла без дршке“, „Полицајац са Петловог брда“ и „Вратиће се роде“. Међу њеним највећим глумачким достигнућима налази се и улога Катарине Анђелић у серији „Отворена врата“.
Поред Секе Саблић, Тривалићева се сматра једном од најдаровитијих српских комичарки, а за виртуозност у овом жанру награђена је и са две „Статуете Ћуран“ на Данима комедије, наводи Културни центар Горњи Милановац.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала