Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Не постоји довољна жеља за проширењем ЕУ, "Отворени Балкан" је наш интерес

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Не постоји довољна жеља за проширењем, док ЕУ не види своје ствари. Чекају се избори у Немачкој, Француској, компликовано је, а оно што ја могу да кажем је да се ван камера говори само о Кини. Јасно је шта је преокупација Европљана и Американаца, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
Председник Србије Александар Вучић поручио је из Словеније да земље у региону морају да граде боље односе.
Вучић каже да је поносан на иницијативу "Отворени Балкан" и да је потребно да развијамо односе са земљама у региону.
"Морамо да се зближавамо једни са другима, да отварамо границе. Имао сам добре разговоре", рекао је Вучић.
Председник Србије је рекао да је разговарао са председником Европског савета Шарлом Мишелом. Србија, како наводи Вучић, покушава да заштити и сачува своје националне интересе, а на састанку је било речи о дијалогу, о владавини права у Србији и о даљим напорима које Србија треба да предузме на путу ка ЕУ.
Вучић каже да је идеја Балкан балканским народима једина која може да представља спас за земље у региону.
"Интереси у Европи су само интереси, нема ту љубави и зашто би се неко радовао што Србија напредује. Ми морамо да разумемо шта су наши интереси и морамо себи да помогнемо. Свако треба да зна да је "Отворени Балкан" наш интерес", рекао је председник.

Вучић: Разговарао сам на кратко са Шмитом, ускоро састанак

Председник Србије Александар Вучић пренео је новинарима да се данас у Бледу на кратко видео са високим представником за БиХ Кристијаном Шмитом и најавио да ће се ускоро састати и разговарати са њим.
"Ускоро ћемо се видети, данас сам га видео, поздравили смо се овде на 30 или 40 секунди, разменили кратко мисли о панелу на коме сам учествовао. Требало би да га видим, не знам сад тачан датум. Побркао сам све датуме, пошто одједном има захтева за милион посета и разговора", рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли је тај састанак договорен и за када.
Додао је да ће се свакако са Шмитом ускоро видети и истакао да је за нас важно да је Шмит реаговао на такав начин да није послушао бесмислене захтеве ( члана председништва БиХ Шефика Џаферовића да смени Милорада Додика) , као што су када не може другачије ,како је рекао, онда - другарице учитељице смените овог који ми се не свиђа.
"Не разумем то, али неки људи не могу да разумеју колико је то неодговорно, опасно и играње ватром. Видећемо какви ће закључци по том питању да буду", казао је Вучић.
Вучић се налази у службеној посети на Бледском стратешком форуму.
Прочитајте још:
Александар Вучић на Бледу - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
СРБИЈА
Вучић: Имамо обавештајне податке, Приштина од 4. септембра креће у нову акцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала