- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка позива савезнике: Не сарађујте са Русијом у сфери одбране

© REUTERS / Larry DowningЗграда Стејт департмента у Вашингтону
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе позивају своје савезнике да избегавају закључивање крупних споразума са Русијом у одбрамбеној сфери, изјавио је за Спутњик представник Стејт департмента, коментаришући споразум Русије и Саудијске Арабије о војној сарадњи.
„И даље позивамо све наше партнере и савезнике да избегавају склапање нових споразума са руским одбрамбеним сектором, што смо јасно дали до знања Законом о супротстављању америчким противницима посредством санкција“, рекао је наш саговорник.
Како је додао, у Вашингтону су упознати са вестима да су Саудијска Арабија и Русија склопиле споразум о војној сарадњи. Документ су прошле седмице потписали заменик министра одбране Русије Александар Фомин и његов саудијски колега, принц Халед бин Салман.
Амерички дипломата је такође истакао да САД и Саудијску Арабију и даље повезује „блиско и чврсто партнерство у области безбедности“.
Закон о супротстављању америчким противницима посредством санкција даје право америчкој администрацији да користи санкције као казну у случају када стране државе купују руско наоружање, као што је био случај са Турском која је набавила руске противавионске ракетне системе С-400.
Лансирање ракете Трајдент II Д5 са америчке подморнице Небраска недалеко од обале Калифорније - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
Пентагон о рањивости свог ПВО система: Беспомоћни смо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала