Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Чувар реда“ ближи се крају: Срби и Руси предњаче /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићТакмичење "Чувар реда"
Такмичење Чувар реда - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Такмичење војне полиције „Чувар реда“ ближи се крају – на полигону Берановац у Србији одржана је трећа фаза такмичења, преноси телевизија „Звезда“.
За учеснике у такмичењу припремљено је много препрека које су морали да савладају. Један од изазова био је тест брзине облачења одела за хемијску заштиту.
Најважније је да се учесник не повреди, али и да истрчи целих сто метара преко задимљеног поља. Нису сви били брзи и умешни. Након тога их је чекала екстремна вожња, спасавање рањеника и завршна фаза – пушкарање на путу.
Последња препрека била је напад „терориста“ на патролно возило. Не само да су такмичари морали да их онеспособе, него и да ухвате једног од њих.
Најбоље резултате остварили су домаћини такмичења – Срби. Руска војна полиција је освојила друго место. Међутим, чека их још завршна фаза такмичења – „Трка хероја" која ће одредити ко је најбољи „Чувар реда“.
Чувар реда“ је такмичење војних полиција из шест земаља, које је део руских Међународних војних игара. Србија је ове године први пут један од укупно 11 домаћина војних игара.
Екипа Србије на такмичењу Чувар реда - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
СРБИЈА
Трочлане патроле српске и руске војне полиције на терену /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала