- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Западу одговара Украјина која ће стално лајати на Русију

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Запад има користи од Украјине која ће „стално лајати на Русију“, сматра руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
„Председник (Украјине Владимир) Зеленски већ је изјавио да ‘ако сматраш да си Рус у Украјини, одлази одатле у своју Русију’. То је званично изјавио у једном интервјуу. И ћутање Запада га издаје, значи да им је важно да такву Украјину, која ће стално лајати на Руску Федерацију, држе под својом контролом“, рекао је Лавров обраћајући се представницима спортског друштва Свердловске области.
Раније је Министарство спољних послова Русије саопштило да ће Русија сачекати оцене националистичких изјава украјинских политичара од европских званичника и представника међународних организација. У саопштењу је наведено да „забринутост изазива политика Украјине за наметањем идеологије националне нетрпељивости, пре свега према Русима“.
Почетком августа је повереник за заштиту државног језика Украјине Тарас Кремињ позвао све становнике Украјине који не говоре украјински да напусте земљу. У интервјуу објављеном 5. августа, председник Зеленски је Русима предложио „да потраже себи место у Русији“. „За такво изазивање међунационалне мржње у земљама ЕУ, куда садашње власти у Кијеву толико теже, постоји претња кривичном одговорношћу“, подсетило је руско Министарство спољних послова.
Прочитајте још:
Лавров изреволтиран због Зеленског: „Слуга народа“ – тера народ?
Лавров: Сваки нови кијевски режим све безнадежнији и безнадежнији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала