- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медојевић: Криза око Цркве створена да Ђукановић мирно оде из политике

© Фото : FB/Demokratski frontНебојша Медојевић
Небојша Медојевић  - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
„Интернационализација решавања вјештачки надуване кризе (око Цркве) у суштини треба да доведе до мирног одласка Ђукановића из политике“, каже предсједник ПзП-а Небојша Медојевић
Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић написао је на свом профилу на Фејсбуку да су такозване тензије око устоличења митрополита Јоаникија подмукли дил прве и друге фамилије, чији је циљ интернационализација и улазак ДПС-а без Мила Ђукановића у криву Владу.
„У свакој правној и демократској држави са поретком заснованим на Уставу и законима, устоличење митрополита Јоаникија би била свечаност за вјернике МЦП СПЦ и била би одржана тамо гдје организатор то жели. У складу са Уставом и законима. МЦП СПЦ као организатор пријављује скуп и одговорна је за организацију и ред на скупу. Грађани који желе да протестују против, треба да пријаве скуп у складу са законом и они су одговорни за организацију и ред на том скупу“, написао је Медојевић на Фејсбуку.
Меодјевић истиче да је улога државе да изврши процјену безбједности и да направи план обезбјеђења ових скупова.
„План подразумијева, одређивање довољно велике дистанце између два скупа, спречавање физичког контакта, дефинисање безбједносних коридора за долазак и одлазак присталица са скупова, план регулације саобраћаја, посебна присмотра и пажња на безбједносно интересантна лица и познате екстремисте и организованих екстремистичких група, позиционирање мобилних јединица полиције на локације за евентуално спречавање покрета присталица изван безбједносних коридора, видео систем надзора , итд итд. ДФ је организовао преко 100 протеста и сваки је био пријављен по Закону, а ред је одржавала редарска служба. Организатори су по закону обавезни да обезбиједе ред и мирни карактер скупа”, подсјетио је он.
Према његовим ријечима, полиција је дужна да обезбиједи јавни ред и мир и спријечи евентуална кршења закона и инциденте и процесуира оне који крше закон и угрожавају безбједност учесника скупова.
„Устоличење митрополита Јоаникија јесте догађај са безбједносним ризицима, али не већим од организације неке утакмице од 20.000 гледалаца који се налазе на истом мјесту – стадиону. Па нико не отказује утакмице због могућег сукоба навијача. Огромна већина навијача поштује ред и закон и навија за свој клуб, а хулигани који евентуално прекрше закон и крену у насиље се евидентирају и процесуирају. Овдје се, дакле, не ради о стварном безбједносном ризику, са којим се организатори и службе безбједности не могу носити. Овдје се ради о намјерном вјештачком подизању тензија и намјери да се ова Влада покаже неспособном за одржавање Уставног поретка и обезбјеђивање јавног реда и мира, како би се отворио политички простор за интернационализацију и увођење страних фактора у посредовање. Онда ће се под излизаним и потрошеним бесмисленим флоскулама ’дијалог‘, ,’толеранција‘, ’,компромис‘, ’,европки пут‘, ’,грађански мир‘ отвора питање уласка ДПС у Владу Кривокапића, што је и био основни задатак ове преваре после 30. августа”, нагласио је Медојевић.
Како је додао, интернационализација решавања вјештачки надуване кризе (око Цркве) у суштини треба да доведе до мирног одласка Ђукановића из политике, уз гаранције да се он и чланови његове шире породице неће хапсити, да им се неће плијенити опљачкана имовина и да ће имати имунитет од кривичног прогона.
„И ДПС без њега и компромитованих кадрова корупцијом, треба да уђе у коалицију са Кривим, Демократама и Уром. Да Мило оде, а да његова политика остане. И после Мила, Мило. Да се народ жељан правде и слободе изигра, изда и превари и да Црна Гора настави сигурним путем ка банкроту, трајном сиромаштву и корупцији и владавини глобалне дубоке државе преко њихових послушника”, пише Медојевић.
Митрополит Јоаникије крај ћивота Светог Петра - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Митрополит Јоаникије крај ћивота Светог Петра Цетињског: Богом заклињем све
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала