Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија, 1920
Криза у Авганистану
Најновије информације, фотографије и видео снимци, као и реакције из целог света на новонасталу кризу у Авганистану...

Песков: Русији је важно да Авганистан не постане уточиште за терористе

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Русија је пре свега заинтересована за то да Авганистан не постане уточиште за терористичке покрете, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу телевизији „Известија“ на Источном економском форуму.

„Покрет ‘Талибан’ (организација забрањена у Русији) је већ формирао неку врсту власти и, колико знамо, именовали су одређене функционере. Али ћемо тек видети које ће прве кораке предузети талибани за кормилом Авганистана. За нас је, наравно, пре свега важно да Авганистан не постане уточиште за велики број терористичких група, како је то било својевремено пре 20 година“, рекао је Песков.

Портпарол Кремља је навео да би авганистанске власти требало да предузму „енергичне мере“ за сузбијање трговине наркотицима.
Почетком августа талибани су покренули офанзиву на владине снаге у Авганистану. Талибани су 15. августа ушли у главни град и преузели контролу над председничком палатом. У ноћи 16. августа представник талибанске политичке канцеларије Мухамед Наим изјавио је да је рат у Авганистану завршен, а да ће облик владавине у држави ускоро бити установљен. Једина област коју талибани не контролишу је покрајина Панџшер североисточно од Кабула, један од најмањих региона у земљи по површини и броју становника.
Бивши талибани са оружјем пре њиховог предавања у Џалалабаду, 2015. - Sputnik Србија
Криза у Авганистану
5 Септембар 2022, 13:06
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала