- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Уведена ванредна ситуација у Њујорку и Њу Џерзију /видео, фото/

© Фото : Youtube/Eyewitness News ABC7NY/PrintscreenПоплава у Њујорку
Поплава у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Улице и станице метроа у Њујорку потопљене су, док је Њу Џерзијем протутњало неколико торнада у незапамћеном временском хаосу који је донео ураган Ида.
Њујоршки одсек Националне метеоролошке службе САД издао је први пут у историји упозорење на опасност од бујичних поплава у том граду, док је из централе те службе упозорено на „екстремно опасну ситуацију која може бити претња животу“.
Поједине њујоршке улице, станови, дворишта, као и станице и тунели метроа били су у потпуности потопљени због веома јаке кише.
Градоначелник Бил Де Блазио прогласио је ванредну ситуацију због „историјског метеоролошког догађаја“ и „бруталне поплаве“. И гувернерка Кејти Хочул прогласила је ванредну ситуацију на нивоу државе због „катастрофалног нивоа воде“.
Гувернер суседног Њу Џерзија Фил Марфи такође је прогласио ванредну ситуацију због лошег времена. Њу Џерзи је, поред поплаве, погодило и неколико торнада, који су направили велику штету.
Лоше време дошло је као „опроштај“ од урагана Ида, који је погодио источну обалу и направио штету у Луизијани, Мисисипију, и другим државама САД кроз које је прошао, пренео је РТ.
Ураган Ида - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2021
СВЕТ
Најјачи ураган од средине 19. века приближио се америчкој обали, у току евакуација /видео, фото/
Ураган „Ида“ погодио Луизијану - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
СВЕТ
У налету урагана цео град у Америци остао без струје, једна особа погинула /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала