- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сирене и амбулантна кола: Протест грчких здравствених радника због обавезних вакцина

© Sputnik / Fani CharisiПротест медицинских радника у Грчкој због обавезне вакцинације
Протест медицинских радника у Грчкој због обавезне вакцинације - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Стотине грчких здравствених радника прошло је данас центром Атине и других грчких градова у знак протеста због нових владиних прописа који налажу обавезну вакцинацију запосленима у државном здравственом сектору.
Они су протестовали уз пратњу више десетина амбулантних кола са укљученим сиренама.
Око 400 људи окупило се испред министарства здравља у центру грчке престонице пре него што су се упутили ка парламенту. Учесници протеста наводе да нису против вакцинације, али се противе томе да оне буду обавезне, објавио је АП.
Укупно 5.895 грчких здравствених радника који раде у болницама, а нису се вакцинисали, добило је или ће им бити уручена решења о суспензији, након што је јуче ступио на снагу владин закон о обавезној вакцинацији против короне свих запослених у националном здравственом систему, преноси грчка Скај ТВ.
Претходно је комисија за суспензије државног савета, највишег грчког административног суда, одбацила захтев који су поднели запослени у болницама да се обустави спровођење владине одлуке која налаже вакцинацију свих запослених у националном здравственом систему и суспензију оних који одбију да то учине, објавио је Катимерини, преноси Танјуг.
Протест у Атини због вакцинације - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2021
РЕГИОН
Сукоби, сузавац и водени топови на протесту против вакцинације у Атини /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала