- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Устав и Дејтон јасно прецизирају ко је ко: Човић одговорио Комшићу

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЧлан Председништва БИХ Драган Човић
Члан Председништва БИХ Драган Човић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Устав Босне и Херцеговине јасно прецизира конститутивне народе и њихово легитимно представљање као основ Дејтонског мировног споразума, истакао је заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић у разговору са амбасадором Немачке у БиХ Маргарет Уебер.
Човић, који је и председник ХДЗ-а БиХ, истакао је и ставове о свим отвореним питањима, посебно на нивоу високих политичких сусрета у вези са Изборним законом БиХ, те неопходности уклањања свих облика дискриминације и покушаја доминације.
Он је нагласио да је обавеза и кључни спољнополитички приоритет – политички договор и одрживо решење које приближава БиХ пуноправном чланству у ЕУ, уз појачан дијалог свих политичких представника, те укљученост и медијацију, пре свега ЕУ и њених институција, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.
На данашњем састанку у Дому ХДЗ-а БиХ у Мостару Човић и Уеберова изразили су задовољство због стратешког партнерства БиХ и Немачке, уз јачање и подизање такве сарадње на још виши политички и дипломатски ниво.
Човић је изразио задовољство због данашње посете Уеберове и пријатељског разговора, као и разумевања свих отворених питања која требају обезбедити трајну политичку и институционалну стабилност БиХ.
Човић је истакао и снажну опредељеност и даљи напредак ка НАТО савезу као безбедносном оквиру који би оснажио БиХ и дао додатну димензију у економском и привредном смислу у привлачењу нових инвестиција у различите области, преноси РТРС.
Жељко Комшић  - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
РЕГИОН
Комшић: Одбацити принцип конститутивности народа у Босни
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала