- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о америчкој војној помоћи Украјини: Као да дијабетичару дате шећер

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
Пратите нас
Америчко пружање војне подршке Украјини може да се упореди са давањем шећера дијабетичару, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Вероватно нема ничег лошег у томе да вашим пријатељима, гостима нудите да додају шећер у чај. Ако ставите пред њих целу посуду шећера, то говори о вашој великодушности, о томе да се бринете о њима, да вам зарад њих ништа није тешко, да сте спремни да дате све од себе за њих, али – само уколико особа којој то нудите не болује од дијабетеса. А ви јој нудите све више и више шећера и убеђујете је да, додајући шећер у чај, чини праву ствар“, рекла је Захарова.

Како је рекла, нада се да ће таквим поређењем успети да у пуној мери покаже погубност кокетирања са кијевским режимом.
Коментаришући план Вашингтона да додели Кијеву новчану помоћ у износу до 60 милиона долара, Захарова је рекла да је Русија забринута америчким активностима и других НАТО чланица „које су усмерене на подршку агресивног милитаристичког расположења у Кијеву“.
„То се директно и на најнегативнији начин одражава на ток решавања сукоба и води ка ескалацији борбених дејстава“, оценила је.

Вашингтон користи Кијев као антируско оружје

Портпаролка се осврнула на исход јучерашњег састанка председника САД и Украјина, Џозефа Бајдена и Владимира Зеленског, рекавши да чињеница да Вашингтон користи Кијев као антируско оружје може да доведе до жалосних последица по Украјину.
С тим у вези, портпаролка је истакла да су неке од последице већ присутне. Према њеним речима, то су губитак сопствених националних интереса, дисфункционална држава, подређивање интереса и функција сопствене државе интересима и функцијама Америке.
„По мом мишљењу, то је и губитак историјског идентитета“, оценила је Захарова, додајући да би Украјина требало да се води интересима и вољом свог народа, а не америчког политичког естаблишмента.
Истовремено, портпаролка каже да међународна заједница мора да призна чињеницу о грађанском рату у Украјини и да тражи ембарго на испоруку оружја тој земљи која „истребљује сопствено становништво“.
Зеленски и Бајден састали су се јуче у Вашингтону. Главни резултат америчко-украјинског састанка је потписани споразум о војној сарадњи којим ће бити проширена сарадња по питању погледу Црног мора, сајбер-безбедности и размени обавештајних података, а један од циљева споразума је супротстављање „руској агресији“.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2021
РУСИЈА
Лавров: Западу одговара Украјина која ће стално лајати на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала