- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски посланик критикује председника Словеније због Скопља: Игноришете наша упозорења

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Бугарски европосланик Ангел Џамбаски критиковао је изјаву словеначког председника Борута Пахора да је Северна Македонија учинила све што је могла, па чак и више од тога на путу ка ЕУ, а заузврат није добила ништа. Он каже да у Европи не виде или не желе да виде оно на шта упозорава Софија – да Скопље нe уважава права својих грађана.
Пахор је то рекао на Бледском стратешком форуму, изразивши истовремено подршку Скопљу.
Џамбаски у посту на Фејсбуку пита због чега Бугарска и даље региструје вандалске нападе на бугарске симболе у Северној Македонији а македонски Бугари трпе притисак, а Пахора пита да ли схвата шта чека Брисел ако се испостави да је Северна Македонија „тројански коњ“ у ЕУ.
„Желим да обавестим Пахора и његове истомишљенике који, долазећи у Скопље или примајући скопску политичку елиту, наступају са изјавама иза којих је покушај да се угоди. Бугарска је учинила све, па чак и више од тога како би показала шта се крије иза осмеха премијера Северне Македоније и ‘проевропске’ Северне Македоније. А ви – или то не видите или не желите да видите “, написао је Џамбаски у посту уз који је ставио хештег – Македонија је Бугарска.
Подсетимо, бугарски председник Румен Радев је такође учествовао на Бледском стратешком форуму и том приликом је рекао да Скопље није спремно за чланство у ЕУ јер није у стању да поштује принцип једнакости својих грађана.
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2021
Бивши бугарски министар: Заев покушава да тргује универзалним вредностима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала