- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Даниловић: Држава Црна Гора мора да штити права свих

© Sputnik / Радоје ПантовићПредседник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић
Председник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
Пратите нас
Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић поручио је, поводом најављених протеста због устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу, да држава мора да штити права свих, а пре свега верујућег народа у Црној Гори.
„Усијаним главама је тешко доскочити, али треба послати јасну поруку да је држава дужна да заштити права свих. И оних који протестују, али и уставна права верских заједница, наше Српске православне цркве, која је овде у непрекинутом континуитету осам векова“, изјавио је Даниловић за Танјуг и додао да верује да ће до устоличења доћи онако како је планирано.
Он каже да се национална подела пре свега форсира у медијима и од стране политичких партија, док је ситуација на терену значајно другачија.

„Различито гледамо на наше историјско трајање, има ту неспоразума око српске и црногорске националности, али никада ни близу оног усијања које су произвеле политичке партије, пре свега Демократска партија социјалиста и (црногорски председник Мило) Ђукановић, са намером да надоместе пораз од прошле године”, рекао је лидер Уједињене Црне Горе.

Даниловић тврди да Србија није одговорна за превирања у Црној Гори.
„Када је у питању црква, овде је утицај Србије минималан или га нема. Неко жели да исели проблем из Црне Горе. Овде је победио народ коме је било доста ’црногорчења', Црне Горе преко сваке разумне мере. Наћи ћете овде људе који су и Срби и Црногорци, али то је мало онима који су желели независност. Они желе новог човека, који кида све везе са Србима и српством. Тој подели сада треба ставити рампу. Премали смо ми за тако велику поделу”, закључио је Даниловић.
Устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија заказано је за 5. септембар у Цетињском манастиру.
Душко Марковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2021
РЕГИОН
„Још има времена“: Бивши црногорски премијер о устоличењу на Цетињу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала